Oppskrift: Tomatsuppe

Dersom du ennå ikke har bestemt deg for middagen, eller om du bare er like treig som oss med å faktisk lage den, synes jeg du skal gå for denne tomatsuppen i dag. Denne kokte vi sammen for et par uker siden, så utrolig god og perfekt på en regntugn dag som (det i hvert fall er i Skien) i dag.

Dette er nok til 2 sultne personer: 

 • 500-600 gram tomater
 • 1 hel rødløk
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 4 dl. kremfløte
 • 1 ss. creme fraiche
 • 1 buljongterning – høns
 • 4 hardkokte egg
 • basilikum
 • salt og pepper

// den søte kjøkkenvekten er fra Moolo 

Slik gjør du: 

Hakk opp rødløk og hvitløk, og surr dette i en kjele sammen med 1 stor spiseskje meierismør. Hakk opp tomatene og tilsett disse til blandingen. Smuldre buljongen over, og rør inn fløte sammen med creme fraiche. Hakk opp basilikum og bland dette inn. Smak til med salt og pepper. Bruk gjerne hviløkskrydder og tørket basilikum i tillegg, da blir smaken ekstra sterk og enda bedre.

La det hele putre i ca. 10 minutter. Deretter siler du av blandingen. Ha fløteblandingen tilbake i kjelen igjen.

Tomatatene, løken og resten av det som havnet i silen kjører du i en stavmikser til det blir. .  en suppe.

Denne suppen skal over i kjelen sammen med fløteblandingen igjen. Rør godt, varm opp og server. Ikke glem eggene! De kan du hardkoke underveis. Egg i tomatsuppe er et must!

Håper det smaker :-)85 Responses to “Oppskrift: Tomatsuppe”

 1. Jeanette says:

  Nam! :D Vil anbefale dere en annen helt herlig suppe, som passer perfekt på en høstdag! Den er supergod, og nokså lettvint! :-)

  (og dere kan sikkert bytte ut noen av ingrediensene hvis den er litt på kanten med lavkarbo, kanskje bare potetene som kan byttes ut/sløyfes? Er sikkert like godt med enda mer gulrot :-) )

  http://www.matprat.no/sunn/sunne-oppskrifter/sunne-oppskrifter-god-samvittighet/gulrotsuppe/ :-)

 2. Charlotte says:

  Hei! Lurte på hvilket kamera du bruker? Elsker kvaliteten på bildene dine, og selvsagt bloggen din! Håper på svar:-) og, den tomatsuppa skal bli prøvd en gang altså!

 3. Birgitte says:

  Nam! Det så kjempe godt ut :-)

 4. Marita Ø says:

  Den så veldig deilig ut! Annerledes farge enn det jeg er vant til, men :) Hihi! Dette hørtes superlett ut også, så denne skal absolutt prøves! Suppe er så perfekt på sene og kalde høstkvelder <3 Håper du har en fin tirsdag, Caroline :)

 5. Silje says:

  Kul farge på en tomatsuppe ;) Så kjempegodt ut! :-)

 6. Malene says:

  Den så god ut! Men er den LCHF? :)

 7. Mariamor says:

  Nam nam, det blir dagens kveldsmat <3

 8. Marianne says:

  Hei! Hørtes kjempegodt ut, og så veldig godt ut!

  Jeg så deg på Zara i Oslo sentrum en gang i sist uke :D Ble helt “starstrucked” :D :D Du er kjempepen og bloggen din er veldig bra! Er det mange som kommer bort til deg på gata og slikt/gjenkjenner deg, og vil ta bilde med deg?

  Angrer på at jeg ikke kom bort å sa noe til deg… Hadde egentlig veldig lyst på et bilde! :D

  Beste Hilsen Marianne

  • Fotballfrue says:

   Var det da jeg bare var innom i treningstøyet tro? :p Det var faktisk 4 lesere som stoppet meg der inne, så det hadde ikke gjort noe om du også gjorde det :) Jeg synes bare det er hyggelig :)

   Klem!

 9. miriam says:

  jeg elsker tomatsuppe, men det gjør ikke mor og far, så det blir lite av dette her i huset!
  du tar utrolig flotte bilder faktisk :-)

 10. Mmm! Den så jammen kremete og fyldig ut! :)

 11. My says:

  Hej, först vill jag säga att du driver en toppen-blogg! Jag är en svensk läsare och undrar därför om det finns någon möjlighet/funktion att översätta din blogg till svenska?

  • Fotballfrue says:

   Så hyggelig :D Har du prøvd google translator? Skal høre med de som gjør design på meg om vi kan få inn en knapp som gjør det lettere :)

   - C

   • Malin says:

    Viss du bruker Google Chrome, kan du installere appen “google translate”, så får du opp en knapp i høyre hjørne der du kan trykke og det blir automatisk oversatt!

 12. Utrolig bra fotografering! Det første bildet var skikkelig bra!

  Jeg har et litt annet spørsmål: Jeg lagde den sjokoladen med gojibær som du hadde laget tidligere, og jeg fikk litt problemer i form av at den smelter i hånden min med en gang jeg har tatt den ut av kjøleskapet. Altså, den smelter ikke helt, men det blir veldig mye kliss, og det er ikke bestandig like gøy! Jeg lagde den på samme måte som deg med smeltet sjokolade og gojibær i former. Håper på svar :D

  Bare et siste spørsmål: Hvilken hårkur bruker du til håret ditt?

 13. Kristina says:

  Ser utrolig og ufattelig godt ut! :D Finner vi den i oppskriftboken din også,har den skjønner du?! :D

 14. Lisa D says:

  Det ser kjempegodt ut, og bildene dine er knallfine :)
  Har for øvrig aldri skjønt greia med egg i tomatsuppe :p

  • Fotballfrue says:

   Whaaat? Du MÅ prøve! SÅ godt :D

   Klemmer!

  • LH says:

   Hæ?!

   Åh, egg i tomatsuppa er jo såå godt :) Gir det litt mer “mat” også..

   Elsker supper, så hvis dere prøver flere oppskrifter ser jeg frem til at de muligens kommer på bloggen :)

   • Lisa-Mari says:

    Suppa så utrolig god ut! :)

    Jeg har heller ikke forstått det med egg i tomatsuppa. Synes ikke det er godt. Men smak og behag så klart:)

 15. Lola says:

  Nam den ser god ut! Du, jeg har veldig lyst til å kjøpe den foundationen du anbefalte :Perfecting Finish Foundation , men hvordan fant du ut hvilken farge som passet deg? Vet ikke hvilken farge jeg skal ta. Ha en fin kveld vakre Caroline :)

  • Fotballfrue says:

   Dette med farger er alltid vanskelig :/ Du må nesten sammenligne fargen på dataskjermen med en du har nå :)

   Klemmer :)

 16. Vilde says:

  Tomatsuppe er alltid godt! Hvordan er forholdet deres til kjøtt? Går dere for en kjøttfri dag i uka, prøver dere å holde dere innenfor den bærekraftige “kortstokken” eller er det ikke noe dere bryr dere om i et lavkarbokosthold?

  • Vi har vel et ganske normalt forhold til kjøtt, og om vi har en kjøttfri dag kommer helt an på hva du definerer som kjøtt :) Dette har ingenting å gjøre med at vi har et karbohydratredusert kosthold, og hadde nok vært sånn uansett.

   - C

 17. Mariell says:

  Takk for oppskrift! Du er så flink til å komme med gode og varierte innlegg :) Siler man forresten av fløten for å unngå at den tykner? Vanligvis bruker jeg stavmikser direkte i kasserollen :p

 18. Ane says:

  Ah, jeg har så lenge hatt lyst til å prøve meg på hjemmelaget tomatsuppe, og denne oppskriften så jo mer enn overkommelig ut. :)

  Lurte forresten på om du fremdeles er like fornøyd med Dorco Shai barberhøvelen?

 19. Åh det så utrolig fristende ut!! Må prøves iløpet av uken, takk for flott tips :-)

 20. Live says:

  Skulle ønske jeg kunne smake på alt du lager! Ser så godt ut :D

 21. Ann says:

  Naam! Såg helt nydelig ut! Nå blir det tomatsuppe til middag i morgen ja! :)

 22. Carine says:

  Delikate bilder! Er den den hvite eller kremhvite kitchen aid du har?

 23. Åh, den virka kjempegod! :)

 24. C says:

  Veldig profft bilde det første :) Jeg er litt nysgjerrig på hvor mye du fikk samlet inn på det du solgte til inntekt for brystkreftsaken? Hva gikk kjolen for feks? Syns det var en sånn fin ting du gjorde der :)

 25. Du burde seriøst skrive en oppfølger til Fotballfrues Dagbok. Jeg elsker virkelig den boken, og syns oppskriftene dine ser kjempespennende ut. Jeg har allerede prøvd både pizzaen, ostekaken og lasagnen. De to førstnevnte ble en suksess flere ganger, men lasagnen bommet jeg litt på, ettersom jeg glemte å klemme ut vannet av squashen. Haha. Har også lyst å prøve meg på en av salatene dine, men jeg takler ikke fisk. Jeg får bare brekninger av det.

  Jeg har forresten blitt veldig fristet til å legge om til LCHF. Ikke nødvendigvis bare pga deg, men fordi kosten jeg har idag er helt elendig. Det sunneste jeg kan klare å spise, er salat fra salatbaren på butikken. Ellers er jeg fryktelig dårlig til å lage mat med masse grønnsaker.
  Dessverre så bor jeg alene, og jeg syns ikke det er så festlig å kokkelere store måltider til meg selv. Da blir det stort sett bare salatbar, pizza og junk istedet, og jeg kjenner virkelig på kroppen at jeg ikke takler det mer. Er stadig uopplagt og giddalaus, jeg orker såvidt å rydde mitt eget hjem. Er ganske lei av å ha det slik, så har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å få det litt bedre?

  • Fotballfrue says:

   Så utrolig hyggelig å lese, fine deg <3

   La squashen ligge med saltlag over seg en god stund, så tørker du av vannet :)

   Skjønner godt at det ikke frister mye å lage mat alene, men kan du ikke for eksempel invitere en venninne som også bor alene, slik at dere kan lage mat sammen? I hvert fall 1-2 ganger i uken, for variasjon :) Ellers er jo lasagnen perfekt restemat, kan holde i flere dager :) . . men du kan jo bli lei av å spise det samme hver dag ;) Mitt tips er å kutte ut raske karbohydrater, slik at blodsukkeret ditt holder seg stabilt, så kan du supplere med mer grønnsaker og nøtter, for eksempel :)

   Klemmer!

 26. Emilie says:

  Ææh, du søler tomatsuppe på benken! :p
  Så veldig godt ut! ;) Har ikke prøvd med rødløk og egg før, but will do!

 27. Jeanette says:

  Nok en fristende oppskrift, den skal definitivt prøves :)

  Jeg har nylig kjøpt meg boken din da jeg trengte litt inspirasjon til noen nye retter, og det har jeg virkelig fått :) Likte også det at den bestod av mer enn bare oppskrifter :D

  MEN, det har seg slik at jeg er allergisk mot nøtter, så jeg kan ikke bruke mandelmel :( Bollene du har i boken din ser meget gode ut. Kunne gjerne tenkt meg å prøve bolleoppskriften. Er det noe jeg bruke isteden for mandelmel, som fremdeles gjør at den er noenlunde sunn og kan spises på lavkarbo? :)

  • Fotballfrue says:

   Å, bollene er SÅ gode :O Minner meg på at jeg må lage disse en dag :) Jeg vet dessverre ikke om noen erstatter, men kanskje noen andre vet? :)

   Klemmer :)

 28. Den så rett og slett himmelsk ut! Jeg elsker tomatsuppe, så denne måå jeg prøve en dag kjenner jeg :)

 29. Lurer says:

  Bare et raskt spørsmål. Hvorfor siler du suppen før du kjører bitene med stavmikser? Hvorfor ikke bare kjøre hele suppen med stavmikser?

  • Fotballfrue says:

   Fordi jeg ikke var klar over at stavmikseren kunne brukes rett i kjelen, var redd det skulle sprute med så mye fløte :/ Men det funker helt sikkert, så kjør på :) Deilig å slippe silingen :)

   - C

 30. [...] Oppskriften finner du HER. [...]

 31. Anette says:

  Hei Caroline :-)
  Jeg følger ikke et lfhc-kosthold, og har lenge lurt på om oppskrifter etter lfhc-prinsippet vil være ugunstig for meg ettersom jeg spiser det meste av karbohydrater og det som er.Høres kanskje ut som et kjempedumt spørsmål, men jeg håper du forstår tankegangen min. Jeg er opptatt av et sunt kosthold, selv om jeg ikke bevisst holder meg unna karbohydrater, og for meg har for eksempel masse fløte alltid vært no-no. Skjønner du poenget mitt?:-) Og har du noen synspunkt på dette? Mye av det du lager ser sååå godt ut, og det frister å prøve seg på oppskriftene dine.

  Flott blogg du har, du virker som en herlig jente!

  • Ett høyere inntak av fett vil uansett være gunstig, da det sammen med proteiner vil gjøre at du får bedre metthetsfølelse. En rekke vitaminer er også avhengig av fett i kosten får å kunne bli tatt opp i tarmen. Å kombinere fett og karbohydrater er ikke noe problem, så lenge du ikke får i deg for mye kalorier :)

   - C

 32. Silje says:

  Jeg lurer bare på en sær ting.. går det an å få suppen rød på farge? Her forbindes tomatsuppa med rødt,
  og jeg antar jo at toro sikkert har tilsetingsstoffer etc, men vet du om det finnes noe naturlig krydder el.l som kan
  gi litt mer rød farge på suppen? Hmmm. :) Ha en fin dag :)

 33. H says:

  I just wanted to say that I find you to be the perfect woman….You’ve got beauty, style, the right postive attitude, dreamhouse AND, most importantly…you’ve still managed to have that traditional woman in you. That is what I find so utterly beautiful about you, you’re a modern woman who does know how to take care of herself, and as well as the traditonal lady who knows how to cook and take care of a home. You’re one of few ladies who knows how to make balance in life… Your husband is a very lucky man I have to say..and you are a perfect role model for todays woman and girls. Keep being yourself and inspiring people! I wish you all the happiness in the world, because you deserve so much more!..Take care!

 34. Mari-Mette says:

  Den så virkelig godt ut! Høsten er suppetid :) Er utrolig imponert over at du/dere er så flinke til å lage mat, og deler sunne, fristende oppskrifter! Her er det 2 kokker i hus, men fortsatt sliter vi litt med middagsinspirasjon til tider… Bare et lite tips du kanskje vil prøve neste gang du lager suppen: Frisk basilikum mister mye av smaken ved varmebehandling, så om du tilsetter den når du blender, evt. har i finhakket basilikum helt til slutt, får du frem enda mer av smaken :)

 35. Mia says:

  Nettopp ferdig med å spise tomatsuppen! Den ble kjeeeeempe god ! gleder meg til flere tips:)

 36. mari says:

  nydelige bilder!

 37. Anette says:

  Hvor mye basilikum bruker du?

 38. Amalie14 says:

  DET så godt ut :D Jeg må definitivt prøve det en gang!
  Har du noen gang prøvd å ha et par osteskiver på toppen av tomatsuppen i det du skal spise? Jeg synes det er veldig godt, osten smelter.. Mm:)

 39. Sigrid says:

  Nam!! Det så veldig godt ut!! Kan du legge ut oppskriften på muslien du lager også?

 40. Kristin VS says:

  Likte det øverste bildet veldig godt! :)

 41. MaritaS says:

  Måtte lages i dag da vi hadde spist i går allerede… Og..Denne ble skikkelig NAM! :-))

 42. Line says:

  Tusen takk for ett godt middagstips:) her er en kjempe god oppskrift på kyllinsuppe som du burde prøve til kalde høstdager: 2-3 gulrøtter, 1 rødløk, 1 vanlig løk, 2-3 sjalott løk kuttes opp og stekes i gryten. Bland to terninger hønsebuljong med 1 l vann. Tilsett dette i løkblandingen. Krydre med salt, pepper, 2ts karri, 1/2 ts cayennepepper. 2-3 kyllingfileter kuttes i biter og legges oppi. Til slutt tilsetter du 1 oppkuttet rød chilli, 2-3 paprika, 1 boks rømme og pk fløte. Kokes til kyllingen er ferdig :)

 43. [...] til middag, rettere sagt fotballfrues oppskrift på tomatsuppe! Du kan finne den på bloggen hennes her. Det er så latterlig enkelt å lage suppe fra bunn av at du aner ikke, så hvorfor jeg ikke har [...]

 44. Synøve says:

  Hei. Går det fint å lage denne dagen før og så bare varme den opp igjen? Tusen takk for svar! :)

 45. Faddunk & Spungg says:

  Ohhhh das war so lecker!!
  Hi from Germany! :)

 46. Lisa says:

  Hei Caroline :) I går prøvde jeg tomatsuppen din, den var bare supergod og ikke minst kjempelett å lage! Og eggene .. oh my :O Hvorfor har jeg aldri hatt egg oppi tomatsuppen??? NAMM!! :D

Leave a Reply